У початок

росія пропонує обмежити знижки на експорт нафти

держдума росії пізно ввечері в суботу внесла законопроєкт про встановлення знижок на експорт російської нафти, повідомляється на сайті нижньої палати парламенту, передає Reuters.

Згідно з проєктом пропозиції, знижку на датовану нафту марки Brent буде обмежено до $34 за барель у квітні, зниження до $31 у травні, $28 у червні й $25 у липні.

Уряд обговорює, як розрахувати оподатковувану російську ціну на нафту після заборони Європейського Союзу на імпорт і, як наслідок, відсутності надійного механізму встановлення ціни.

Наразі росія використовує оцінки цін на нафту Urals у європейських портах «Роттердам» і «Огаста», надані агентством зі звітності про ціни на сировину Argus, для визначення податку на видобуток корисних копалин, додаткового податку на прибуток, експортного мита на нафту і зворотного акцизу на нафту.

У п'ятницю агентство Reuters повідомило, що росія планує зафіксувати ціну на нафту сорту Urals на $20 за барель нижчу за датовану нафту марки Brent для цілей оподаткування після того, як державні доходи від нафти впали в січні.

москва покладається на доходи від нафти і газу для фінансування свого бюджету, але була змушена почати продавати резерви іноземної валюти, щоб покрити дефіцит, який у січні досяг 1,76 трлн рублів ($24,8 млрд) для покриття витрат на розв'язану нею повномасштабну війну в Україні.

Диференціали сирої нафти Urals і датованої марки Brent знизилися до мінус $30 за барель у грудні з мінус $24 у листопаді, залишаючись значно нижче выд однозначних знижок, які спостерігалися до 2022 року.

У п'ятницю росія заявила, що скоротить видобуток нафти на 500 тис. барелів на день (б/д), або приблизно на 5% видобутку, у березні після встановлення Заходом граничних цін на російську нафту і нафтопродукти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти