У початок

Падіння спотових ставок транспортування СПГ і європейських цін цього тижня триває

Спотові чартерні ставки для глобального парку транспортних засобів скрапленого природного газу (СПГ) цього тижня продовжили тенденцію до зниження, тоді як європейські й азійські ціни також знизилися порівняно з попереднім тижнем. Про це повідомляє LNG Prime.

Минулого тижня і Spark30S Atlantic, і Spark25S Pacific впали нижче за $100 тис. на день.

«Фрахтові ставки СПГ падають четвертий тиждень поспіль, причому атлантичні ставки впали на 6% порівняно з тижнем, а тихоокеанські — на 5%», — сказав LNG Prime Касім Афган, комерційний аналітик Spark.

Афган зазначив, що атлантичний курс знизився на $6 тис., до $90,5 тис. на день, тоді як тихоокеанський курс знизився на $4 тис., до $72,5 тис. на день.

Зі слів Афгана, це найнижчий показник Spark25S Pacific на кінець року за останні чотири роки.

Ставки продовжують знижуватися, незважаючи на затримки на Панамському каналі й обмеження на Суецькому каналі через атаки в Червоному морі.

Минулого тижня у Kpler заявили, що щонайменше вісім суден СПГ змінили маршрут із Червоного моря до мису Доброї Надії на тлі триваючих ризиків для безпеки в протоці Баб-ель-Мандеб.

У Європі дані за попередній місяць SparkNWE DES LNG також знизилися порівняно з минулим тижнем.

Platts, що є частиною S&P Global Commodity Insights, у звіті цього тижня стверджує, що імпорт СПГ у Європу в грудні становив 10,36 млн тонн станом на 27 грудня, або близько 94% від рівня листопада, найвищого показника з травня.

США постачає 53% від загального обсягу, близько 13% надходять з росії й 8% з Алжиру. Катар також зробив близько 8% постачань.

Platts сказав, що попит залишається приглушеним, оскільки запаси в Європі перебувають на комфортному рівні.

Дані Gas Infrastructure Europe (GIE) показують, що 28 грудня сховища газу в ЄС було заповнено на 86,98%, а у Великобританії – на 93,94%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти