У початок

Orlen встановив сонячну ферму на паливному терміналі (відео)

Фотоелектрична електростанція, розташована на паливному терміналі в Оструві-Велькопольському, розширила портфель відновлюваних джерел енергії групи Orlen ще на 3,1 МВт. Про це повідомляє Центр інформації про енергетичний ринок.

Як зазначається, вона забезпечить приблизно 65% потреби термінала в електроенергії й дозволить уникнути в середньому 1,7 тис. тонн викидів вуглекислого газу на рік.

На додаток до масштабних інвестицій у відновлювані джерела енергії, які живлять загальнонаціональну мережу, Orlen Group також розробляє менші установки для підтримки роботи власної інфраструктури.

Паливний термінал в Оструві-Велькопольському є третім після Журавіці й Соколки з потужностями 1,6 МВт і 1,25 МВт відповідно, де встановлено фотоелектричну ферму.

Своєю чергою найближчими тижнями на Плоцькому НПЗ розпочнеться будівництво сонячної електростанції потужністю до 2 МВт. Він приєднається до вже діючої установки потужністю 4,8 МВт, що вироблятиме енергію для власних потреб заводу.

Заправні станції Orlen уже мають 53 фотоелектричні мікроустановки загальною потужністю 1,45 МВт, що означає приблизно 1 500 МВт•год чистої енергії, виробленої щорічно.

На окремих автозаправних станціях також пілотується інноваційна система, яка завдяки використанню фотоелектричних панелей і установок для одночасного виробництва тепла й холоду і зберігання енергії здатна забезпечити майже всю потребу об’єктів в енергії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти