У початок

Orlen призначив нового представника в Україні

PKN Orlen призначив головою українського представництва Кароля Стандо (Karol Stando) (на фото). У свою чергу його попередник Матеуш Доміан (Mateusz Domian) залишив цю посаду й компанію загалом. Про це enkorr повідомили учасники ринку.

За даними джерел enkorr, зміна керівництва українського офісу Orlen відбулась нещодавно.

«Поки що новий представник по Україні буде базуватись у Варшаві», – повідомив співбесідник enkorr на умовах анонімності.

Нагадаємо, Матеуш Доміан приїхав в Україну восени 2018 року, а з жовтня 2019 року очолив представництво польського концерну.

Офіс PKN Orlen в Україні має статус неприбуткової організації, займається правовою підтримкою контрагентів концерну, дослідницькою діяльністю, виконує представницькі функції.

Протягом останніх років були неодноразові повідомлення про інтерес PKN Orlen до входження на ринок України, але у практичну фазу процес досі не перейшов. Джерела повідомляли про зацікавленість компанії у придбанні державних активів, зокрема роздрібної мережі «Укрнафти».

Наразі єдиним напрямом роботи польського концерну в Україні є оптовий продаж нафтопродуктів із власних НПЗ у Польщі й Литві. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», у січні-травні 2023 року компанія постачила 433 тис. т пального (бензин, ДП, автогаз), що складає 12,4% від загального обсягу імпортних постачань.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти