У початок

Orlen Lietuva планує завершити модернізацію НПЗ у Мажейкяї восени 2025 р.

Модернізація нафтопереробного заводу (НПЗ) компанії Orlen Lietuva у Мажейкяї завершиться у вересні 2025 року, повідомив заступник директора підприємства з управління виробництвом Аудрюс Даугнора латвійському радіо. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна/BNS».

На цей час на заводі має бути побудовано установку глибокої переробки нафти й підключено до діючої системи, зазначив Даугнора.

«Завершення – 2025 року, на початку літа повинні розпочатися пусконалагоджувальні роботи, запуск, налагодження приладів обладнання, я сподіваюся, що все буде успішно, а завершальний етап після всіх тестувань і випробувань має бути у вересні 2025 року», – сказав він.

Раніше компанія заявляла, що модернізацію буде завершено до кінця 2024 року.

У понеділок, 21 серпня, на завод прибув гігантський реактор, який буде встановлено в комплексі глибокої переробки нафти, що будується на заводі. За словами Даугнори, його підключення розпочнеться навесні 2025 року.

«Сьогодні підприємство працює практично на максимальній потужності. Оскільки це окрема територія, де ведуться будівельні роботи, це ніяк не впливає на роботу заводу. Коли потрібно буде підключити цей пристрій до операційних систем на заводі, будуть певні обмеження, але завод не буде повністю зупинено», – повідомив він.

Нова технологія має підвищити ефективність переробки нафтопродуктів з 72% до 84%, тому підприємство зможе отримувати такий самий обсяг продукції з меншої (на 20%) кількості сировини. Виробництво має стати більш прибутковим, зазначив Даугнора.

Як повідомлялося, модернізація Мажейкяйського НПЗ розпочалася торік, генеральним підрядником виступає Petrofac International (Велика Британія). Вартість робіт становитиме близько 970 млн євро.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти