У початок

Оптом і в роздріб: Glusco здала в оренду понад половину своїх АЗС

Також є російською мовою

В управлінні Glusco залишилося 38 автозаправних комплексів зі 105, свідчить інформація, опублікована на сайті компанії. Решту АЗК було передано в оренду мережам F+, WOG, KLO, «БРСМ-Нафта» і Ultra.

Найбільша кількість станцій – 45 – перейшла в управління ТОВ «Об'єднання «Віват», яке почало працювати під брендом F+. Компанія отримала в своє розпорядження станції Glusco в Київській, Харківській, Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській та Івано-Франківській областях.

Зокрема, станція під брендом F+ уже з'явилася на місці АЗС Glusco в селищі Буча, в передмісті Києва.

Під іншим брендом – Ultra – екс-станція Glusco вже працює в столиці по вул. Електриків, 23-А.

Як відомо, наприкінці літа деякі київські станції Glusco почали надавати послуги під фірмовою символікою вже відомих мереж WOG, KLO і «БРСМ-Нафта». Восени компанії продовжили співпрацю в цьому напрямі.

«На сьогодні три комплекси вже розпочати роботу під брендом WOG: два в Києві (пр. С. Бандери і пр. В. Лобановського), один – у Харкові. Найближчим часом WOG почне працювати в с. Гореничі (Стоянка), Херсоні (Автовокзал), Києві (вул. Бажана, вул. Глушкова), в Бучі й Калинівці», – каже співрозмовник enkorr.

Крім того, за його словами, символіка компанії KLO з'явилася в Києві на орендованих станціях по вул. Гетьмана, Глушкова й Визволителів, і незабаром почне працювати станція на Харківському шосе, а також у Ставищі, Білій Церкві, Василькові, Комишанці й Кіровоградській області.

Ще двома станціями Glusco поповнилася сітка «БРСМ» в Харкові й Коротичі (Харківська область). Відзначимо, що раніше «БРСМ» орендувала комплекс по вул. Братиславській у Києві.

«На сьогодні щодо низки станцій у різних регіонах тривають перемовини», – додав співрозмовник видання.

Як повідомлялося, в зв'язку з важким фінансовим становищем, викликаним блокуванням повноцінної роботи протягом півроку, Glusco прийняла рішення здати в оренду свої станції для покриття операційних витрат.

Нагадаємо, 11 березня 2021 р. СБУ спільно з фіскальною службою блокували роботу компанії «Глуско Україна», що управляє однією з найбільших мереж автозаправних станцій, які належать Proton Energy Group S.A..

Висунуті правоохоронними органами звинувачення на адресу мережі АЗС у компанії назвали абсурдними і безпідставними. У Glusco відзначали, що роботу мережі було заблоковано в рамках кримінального провадження, відкритого щодо компанії «Альтернатив Енерджі Сорсес Компані», яка не має до неї жодного відношення.

За даними джерел enkorr, улітку компанія в судах опротестувала арешти і домоглася їх зняття, проте на цю мить роботу мережі під брендом Glusco силовики блокують фактично незаконно.

Також нагадаємо, що в червні компанія Socar New Energy Ltd (Кіпр), яка належить Socar і Maddox, придбала 100% Glusco Energy S.A., що володіє бізнесом української мережі АЗС Glusco. 19 серпня Socar New Energy Ltd повідомила своїх українських контрагентів про перейменування в SNEL Energy Limited, що, за даними enkorr, пов'язано зі зміною бенефіціарів компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти