У початок

Оператор «північного потоку-2» таки подасть заяву про банкрутство у найближчі дні – ЗМІ

Компанія-оператор російського проєкту «північний потік-2» – зареєстрована у Швейцарії дочірня компанія «газпрому» Nord Stream 2 AG – подасть заяву про початок процедури банкрутства у найближчі дні.

Про це повідомляє «Бізнес.Цензор» з посиланням на німецьку газету Stuttgarter Zeitung, яка наводить слова генерального директора Nord Stream 2 AG Маттіаса Варніга.

Як зазначає видання, Nord Stream 2 AG «перебуває на межі краху через війну в Україні та санкції Заходу».

Компанія також проситиме суд у м. Цуг запровадити «тимчасовий мораторій» на стягнення з неї заборгованості.

Як повідомлялося раніше, 1 березня швейцарські ЗМІ з посиланням на чиновників кантону Цуг оприлюднили інформацію про те, що Nord Stream 2 AG є неплатоспроможною, а всіх її 106 працівників звільнено.

На той час Nord Stream 2 AG не підтвердила повідомлення про початок процедури банкрутства, пояснивши звільнення персоналу накладеними на неї санкціями США.

22 лютого канцлер ФРН Олаф Шольц повідомив, що доручив Мінекономіки відкликати у регулятора, федерального мережевого агентства, вже виданий звіт для цього газопроводу, фактично зупинивши процес його сертифікації. Рішення зупинити сертифікацію у ФРН ухвалили у відповідь на оголошення росією про визнання «незалежності» окупованих території Донбасу, після чого рф розв’язала агресивну війну проти України.

Довідка enkorr

Nord Stream 2 AG – оператор проєкту газопроводу «північний потік-2», російський «газпром» – її єдиний акціонер. Початковий план передбачав, що частки у проєкті отримають Engie, OMV, Royal Dutch Shell, Uniper і Wintershall, проте польський антимонопольний регулятор заблокував реалізацію цього плану.

Однак європейські партнери «газпрому» взяли зобов’язання надати довгострокове фінансування 50% від загальної вартості проєкту, тобто по 950 млн євро.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти