У початок

Нафта дешевшає на очікуваннях, що США і союзники відкриють сховища

Ціни на нафту в п'ятницю, 25 березня, трохи знизилися, тому що побоювання щодо пропозиції ослабли, оскільки країни Європейського Союзу, як і раніше, розходяться у поглядах на введення нафтового ембарго щодо росії. Водночас Сполучені Штати і їхні союзники розглядають змогу випуску більшої кількості нафти зі сховищ для охолодження ринків. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,4%, до $118,57/бар. після падіння на 2,1% на попередній сесії. Ф'ючерси на американську нафту марки WTI впали на 0,4%, до $111,87/бар., знизившись на 2,3% на попередній сесії.

Обидва контракти продемонстрували свій перший тижневий приріст за три тижні: Brent готується до 10%-го стрибка, а WTI-до 7%-го зростання на тлі побоювань з приводу скорочення пропозиції, оскільки ЄС обговорював бойкот російської нафти протягом тижня.

Побоювання щодо постачань також посилилися після того, як термінал Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК) на Чорноморському узбережжі росії припинив експорт у середу після того, як він нібито був пошкоджений сильним штормом.

Казахстан заявив у четвер, що очікує, що КТК відновить відвантаження сирої нафти протягом місяця, але додав, що може переспрямувати частину нафти на танкери на Каспійському морі й трубопроводи, що ведуть в російську самару і в Китай.

Допомагаючи знизити ціни, Сполучені Штати і їх союзники обговорюють змогу подальшого скоординованого випуску нафти зі сховищ, заявила в четвер міністр енергетики США Дженніфер Гранхольм.

Крім того, в п'ятницю Сполучені Штати повинні оголосити про угоду на постачання в Європу більшої кількості американського скрапленого природного газу (СПГ) цього й наступного років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти