У початок

Оператор ГТС купив три газотурбінні електростанції

ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» замовило компанії «Мотор-Січ» (перебуває в управлінні Міноборони) три газотурбінні електростанції загальною потужністю 18 МВт вартістю 536 млн грн.

Про це повідомляють «Наші гроші» із посиланням на дані у системі «Прозорро».

Зокрема замовили три блочно-модульні газотурбінні електростанції ГТЕ-6/6,3 М1 УХЛ1 номінальною потужністю 6 МВт за 176 млн грн з постачанням у листопаді цього року.

Середня вартість мегавата у газотурбінних установках від «Мотор-Січі» становить майже 30 млн грн. Раніше влада Києва закупила газопоршневі когенераційні установки на 1 млрд грн, які виробляють одночасно й електроенергію, і тепло. У них цей показник становив близько 20 млн грн за МВт потужності, однак вони були меншими – потужністю від 3 до 5 МВт.

Водночас у ціні закуплених Оператором ГТС газотурбінних електростанцій включено вартість інструменту для монтажу, монтажних частин і пристосування, а також запчастин, які забезпечують роботу електростанції протягом 4 000 годин.

Крім того, постачальник має зробити шеф-монтаж, шеф-налагодження і здати установки в промислову експлуатацію у Харківській області – ці послуги обійдуться у 2,98 млн грн за кожну електростанцію.

Договір передбачає аванси обсягом 10% від вартості товару й 50% від вартості послуг.

«Мотор-Січ» отримала замовлення без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року наказом Верховного головнокомандувача стратегічно важливі підприємства ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ» та ПрАТ «Запоріжтрансформатор» передано в управління Міністерства оборони до завершення воєнного стану.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти