У початок

Кількість нафтогазових бурових установок у США зросла в липні — Baker Hughes

Минулого тижня американські енергетичні компанії збільшували кількість нафтових і газових вишок другий тиждень поспіль, підвищивши щомісячний приріст найбільше з листопада 2022 року, повідомляє енергетична компанія Baker Hughes у своєму звіті від 26 липня.

За тиждень до 26 липня кількість нафтових і газових бурових установок, що є першим показником майбутнього видобутку, зросла на три — до 589.

Попри збільшення кількості бурових установок цього тижня, Baker Hughes заявила, що загальна кількість вишок усе ще менша на 75, або на 11%, ніж у цей час торік.

Baker Hughes повідомила, що цього тижня кількість нафтових платформ зросла на п’ять — до 482, тоді як кількість газових вишок впала на дві — до 101.

У Пермському періоді в Західному Техасі та східному Нью-Мексико, найбільшому нафтовидобувному басейні країни, де розташовано більш ніж половину бурових установок у країні, бурильники відрізали одну бурову, зменшивши кількість до 304, найнижчого показника з лютого 2022 року.

У Віллістоні в Північній Дакоті й Монтані бурильники додали одну бурову установку, довівши кількість до 36, найвищого показника з червня 2023 року.

У липні загальна кількість нафтових і газових бурових установок зросла на вісім, це перше місячне зростання з лютого й найбільше місячне зростання з листопада 2022 року.

Кількість нафтових вишок зросла на три в липні, збільшивши цей показник за перший місяць з березня, а газові вишки зросли на чотири, що є найбільшим місячним зростанням із липня 2023 року.

Кількість нафтових і газових бурових установок скоротилася майже на 7% у першій половині року, продовживши падіння приблизно на 20% у 2023 році через низькі ціни на енергоносії, високу вартість робочої сили й обладнання, а також через те, що бурильники виплатили борги і збільшили прибутки акціонерів замість підвищення продуктивності.

Ф’ючерси на нафту в США зросли приблизно на 8% 2024 року після падіння на 11% 2023 року, тоді як ф’ючерси на газ у США впали приблизно на 20% 2024 року після падіння на 44% 2023-го.

Baker Hughes перевищила прогнози аналітиків щодо прибутку за ІІ квартал у четвер завдяки підвищенню попиту на міжнародних ринках, що повторює результати конкурентів SLB і Halliburton.

Однак дохід від сегмента в Північній Америці, що впав на 1,8% через падіння цін на газ через високі запаси, спонукав операторів у США стримати активність.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти