У початок

ОПЕК дотримується прогнозів зростання попиту на нафту на 2022-2023 рр.

ОПЕК у вівторок залишилася при своїх прогнозах щодо зростання глобального попиту на нафту на 2022 і 2023 роки після кількох знижень, заявивши, що хоча економічне уповільнення було «досить очевидним», існує потенційний плюс, наприклад від пом’якшення політики Китаю щодо нульового поширення COVID-19. Про це повідомляє Reuters із посиланням на звіт організації.

Попит на нафту 2023 року зросте на 2,25 млн барелів на день (б/д), або приблизно на 2,3%, повідомляє Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) у щомісячному звіті після зростання на 2,55 млн б/д 2022 року. Обидва прогнози залишилися без змін з минулого місяця.

«Хоча глобальна економічна невизначеність висока, а ризики зростання в ключових економіках залишаються спрямованими в бік зниження, також з’явилися чинники підвищення, які можуть урівноважити поточні й майбутні виклики», — йдеться у звіті ОПЕК.

«Вирішення геополітичного конфлікту у Східній Європі й пом’якшення політики Китаю щодо нульової боротьби з COVID-19 можуть створити певний потенціал зростання», — йдеться в окремому розділі звіту.

Зберігаючи стабільні прогнози річного зростання попиту, ОПЕК скоротила прогнози абсолютного попиту в четвертому кварталі 2022 року і першому кварталі 2023 року. Попит у Китаї, який постраждав від заходів стримування COVID, скоротився у 2022 році, повідомили в ОПЕК.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти