У початок

Нафта Brent здешевшала до $80,51 за барель

Ціни на нафту трохи опускаються в середу після впевненого підйому за підсумками попередньої сесії.

Підйому ринку у вівторок сприяли прогнози похолодання в США, а також ослаблення долара після публікації статистичних даних, які показали уповільнення інфляції в Штатах у листопаді.

Крім того, підтримку ринку продовжує надавати ситуація з нафтопроводом Keystone, який було закрито минулого тижня, й очікування на підвищення попиту в Китаї внаслідок пом'якшення карантинних обмежень, зазначає Market Watch.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за київським часом у середу становить $80,51 за барель, що на $0,17 (0,21%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти здорожчали на $2,69 (3,5%), до $80,68 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,11 (0,15%), до $75,28 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $2,22 (3%), до $75,39 за барель.

Канадська TC Energy, оператор Keystone, планує частково відкрити трубопровід у середу й повністю повернути його в експлуатацію 20 грудня, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела.

У центрі уваги трейдерів у середу – дані про запаси енергоносіїв у США за минулий тиждень, які буде опубліковано Міністерством енергетики о 17:30 за київським часом.

Дані Американського інституту нафти (API), оприлюднені напередодні, показали збільшення запасів нафти в Штатах за тиждень, що завершився 9 грудня, на 7,819 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти