У початок

Рада дозволила бізнесу зберігати до 2 т пального без ліцензії

Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового і Митного кодексів, покликані сприяти відновленню енергетичної інфраструктури. За ухвалення відповідних законопроєктів №8196 і №8197 у другому читанні проголосували 331 і 332 нардепи відповідно.

Про це у своєму у telegram-каналі повідомив народний депутат від фракції «Голос» перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк

Зокрема ухвалений закон дозволяє бізнесу зберігати пальне для генераторів без потреби отримувати ліцензію. «За наполяганням уряду – до 2 000 літрів. Про більші обсяги треба буде повідомити за декларативним принципом податкову», – повідомив Железняк.

Він додав, що законом також звільнено від сплати мита і ПДВ ввезення обладнання для відновлення постачання енергії від Енергетичного співтовариства.

Окрім цього, ухваленими законами на законодавчому рівні до травня 2023 року скасовується мито й ПДВ при ввезенні генераторів, starlink та іншого обладнання для енергетики. Раніше воно було звільнено від оподаткування рішенням уряду.

При цьому звільнення від сплати мита й ПДВ при ввезенні такого обладнання поширюватиметься і на поштові та експрес-відправлення.

Нагадаємо, що під час відключення електроенергії бізнес масового використовує генератори, які працюють на пальному. Однак, зі слів Гетманцева, наразі штрафні санкції за безліцензійне зберігання пального до них не застосовуються.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти