У початок

OMV Petrom придбала власника найбільшої в Румунії мережі зарядних станцій

Енергетична компанія OMV Petrom придбає у RNV Infrastructure 50% акцій Electrocentrale Borzesti, яка володіє потужністю приблизно 1 ГВт проєктів відновлюваної енергетики, з яких 950 МВт вітрових і 50 МВт фотоелектричних. Проєкти будуть далі розвиватися, будуватися й експлуатуватися в партнерстві з RNV Infrastructure, повідомляє Romania Insider із посиланням на заяву компанії.

Крім того, OMV Petrom повністю купує Renovatio Asset Management, власника найбільшої мережі зарядних станцій для електромобілів у Румунії. Renovatio має понад 400 пунктів зарядки електромобілів у Румунії й планує збільшити свою мережу приблизно до 650 на 2026 рік.

OMV Petrom і Renovatio планують інвестувати приблизно 1,3 млрд євро у відновлювані джерела енергії в Румунії до 2027 року, включаючи проєктне фінансування. Внесок OMV Petrom у придбання й будівництво цих проєктів оцінюється в 350 млн євро.

Очікується, що закриття угод відбудеться у першій половині 2024 року після виконання певних умов, повідомили в енергокомпанії.

Придбавши 50% найбільшого портфеля вітроелектростанцій у Румунії, OMV Petrom розширює існуючий портфель фотоелектричних проєктів на 1 ГВт. Чотири вітряні й фотоелектричний парк буде побудовано на північному сході Румунії. Згідно з поточними оцінками, очікується, що парк буде постачати електроенергію в національну енергетичну систему, починаючи з 2024 року, тоді як очікується, що вітряні парки поступово почнуть виробництво між 2025 і 2027 роками. Проєкти вже отримали доступ до електричної мережі.

Після придбання 100% акцій Renovatio Asset Management OMV Petrom стане найбільшим гравцем у сфері електричної мобільності в Румунії, додавши понад 400 зарядних точок до наявної мережі. Станом на кінець 2023 року в регіональній мережі OMV Petrom було встановлено близько 270 зарядних станцій, зокрема через партнерські відносини.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти