У початок

OMV Petrom інвестує 2 млрд євро в НПЗ Petrobrazi до 2030 року

Інтегрований виробник енергії OMV Petrom оголосив про масштабну програму модернізації нафтопереробного заводу (НПЗ) Petrobrazi в Румунії, повідомляє Romania Insider. Передбачувані інвестиції у виробництво біопалива, «зеленого» водню та інших продуктів з низьким рівнем викидів вуглецю, а також у традиційну діяльність становитимуть понад 2 млрд євро до 2030 року.

Зараз НПЗ забезпечує близько 30% потреб Румунії у паливі, повідомили в компанії.

Раду Кепрау, член ради директорів OMV Petrom, відповідальний за діяльність з переробки й маркетингу, сказав: «2024 рік – особливий для НПЗ Petrobrazi. Ми святкуємо 90 років від запуску в Румунії й готуємось до майбутнього транспорту. Перехід до енергетики означає поєднання традиційних видів палива та електричної мобільності, і завдяки інвестиціям обсягом 2 млрд євро до 2030 року ми продовжуватимемо надавати нашим клієнтам якісне пальне й біопаливо».

Нещодавно OMV Petrom оголосила про своє рішення інвестувати близько 750 млн євро у виробниче підприємство для екологічно чистого авіаційного палива (SAF) і відновлюваного дизельного пального (HVO), а також у два заводи з виробництва екологічно чистого водню. У результаті з 2028 року компанія зможе постачати до 250 тис. тонн біопалива на рік.

Крім того, у компанії заявили, що інвестиції в модернізацію й оптимізацію поточних процесів буде продовжено, що зменшить екологічний слід НПЗ. OMV Petrom прагне скоротити викиди вуглецю на НПЗ більш ніж на 15% до 2030 року порівняно з 2019 роком.

Компанія також підтримує соціальні проєкти з позитивним впливом на громади округу Прахова у сферах охорони здоров’я, освіти й навколишнього середовища. За останні три роки вартість цих проєктів перевищила 10 млн євро.

OMV Petrom – найбільший інтегрований виробник енергії у південно-східній Європі з річним груповим видобутком вуглеводнів приблизно 41 млн барелів нафтового газу 2023 року. Група має переробні потужності 4,5 млн тонн на рік і керує високоефективною газовою електростанцією потужністю 860 МВт.

Група присутня на ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами в Румунії й сусідніх країнах і здійснює продажі через приблизно 780 АЗС під двома брендами: OMV і Petrom.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти