У початок

«Око за око»: ЗСУ отримали перший розвідкомплекс Sharks (оновлено)

За неповних п’ять місяців мережа АЗК ОККО зібрала понад 286,4 млн грн, яких вистачить на придбання 22 розвідувальних безпілотних комплексів Shark. Про це компанія повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Потрібних 286 млн грн уже зібрали у рамках ініціативи мережі АЗК ОККО і благодійного фонду «Повернись живим», яка стартувала з 1 листопада 2022 року.

«На лічильнику у нас сьогодні 22. До 25 «Шарка» залишається всього 3 (можете у це повірити?). Ми вже дуже близько до фінішу «Око за око». А це  означає, що Pulls’у помсти потрібно ще більше. Піднатиснемо! Щоб акули помсти якнайшвидше вирушили полювати на ворога», – йдеться у повідомленні.  

Як повідомили enkorr у прес-службі мережі АЗК, перший розвідкомплекс Shark уже передано на озброєння ЗСУ.  

«Ми вдячні нашим клієнтам, хто долучився до ініціативи і разом з нами щодня допомагає підсилювати армію, – зазначає СЕО ОККО Василь Даниляк. – Зупинятися не плануємо. І поки триває акумулювання коштів ще на 3 з 25 комплексів, а інші в роботі, ми вже працюємо над новим проєктом разом із «Повернись живим», щоб й надалі системно зміцнювати ЗСУ». 

Вартість одного розвідкомплексу – 13 млн грн. На новітні БПЛА мережа ОККО перераховує по гривні з кожного проданого літра пального PULLS 95 і PULLS DIESEL. Додатково кошти на їх придбання можна скинути на спеціальний рахунок, який є на вкладці ініціативи.

Нагадаємо, до складу одного комплексу входить прохідне авто, обладнане пунктом управління, пускова установка і два безпілотних літальних апарати.

Як ми вже повідомляли, загалом у рамках цієї ініціативи заплановано придбати 25 таких комплексів для ЗСУ, на що потребується 325 млн грн. Проте організатори акції зазначають, що в рамках ініціативи для ЗСУ буде закуплено ще 25 резервних БПЛА, щоб вчасно можна було замінювати апарати, втрачені чи пошкоджені під час виконання завдань.

Наразі тривають навчання екіпажів для управління розвідкомплексами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти