У початок

Sempra запускає проєкт з експорту СПГ у Порт-Артурі

Sempra Infrastructure Partners, дочірня компанія Sempra, прийняла остаточне інвестиційне рішення (FID) для розробки, будівництва та експлуатації фази 1 проєкту зрідження та експорту СПГ у Порт-Артурі в окрузі Джефферсон (штат Техас).

За даними gCaptain, проєкт, який уже схвалено Федеральною комісією з регулювання енергетики США, включає дві лінії зрідження природного газу, два резервуари для зберігання скрапленого природного газу й супутні об’єкти з паспортною потужністю приблизно 13 млн тонн на рік (Mtpa). Очікується, що об'єкти 1 і 2 почнуть комерційну експлуатацію в 2027 і 2028 роках відповідно.

Довгострокова контрактна потужність обсягом приблизно 10,5 млн тонн на рік повністю передбачена зобов’язуючими довгостроковими угодами з ConocoPhillips, RWE Supply and Trading, PKN ORLEN S.A., INEOS і ENGIE S.A.

Загальні капітальні витрати на перший етап будівництва Порт-Артура оцінюються на рівні $13 млрд. 

Sempra Infrastructure також закрила спільне підприємство з дочірньою компанією ConocoPhillips й оголосила про угоду про продаж опосередкованої, неконтрольованої частки в проєкті інфраструктурному фонду, яким керує KKR. Окрім того, компанія активно займається маркетингом і розробкою конкурентоспроможного проєкту СПГ у Порт-Артурі фази 2, який, як очікується, матиме таку саму потужність відбору, що й фаза 1.

«З сильними клієнтами, провідними спонсорами акцій у ConocoPhillips і KKR і підрядником світового класу в Bechtel, цей проєкт має потенціал стати однією з найбільш значущих інвестицій в енергетичну інфраструктуру Америки з часом, створюючи робочі місця і стимулюючи постійне економічне зростання в Техасі», – сказав Джеффрі В. Мартін, голова й головний виконавчий директор Sempra.

Очікується, що перший етап проєкту створить приблизно 5 тис. висококваліфікованих робочих місць під час будівництва і підвищить економіку в Порт-Артурі й окрузі Джефферсон.

«Вибір Sempra Порт-Артура як місця для нового терміналу зрідження й експорту природного газу є стратегічним рішенням, яке зміцнить позиції Техасу як енергетичної столиці світу», — сказав губернатор Техасу Грег Ебботт.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти