У початок

ОККО зібрала 50 млн грн на перший «Пульстрон»

За лютий мережа АЗК ОККО закумулювала 50 млн грн на бойовий комплекс «Пульстрон» для штурмовиків. Про це enkorr повіомили у прес-службі мережі АЗК.

Як повідомляв enkorr раніше, у лютому 2024-го мережа АЗК ОККО і фонд «Повернись живим» оголосили про чергову спільну ініціативу –  «Око за око 3» – з метою придбати 10 бойових комплексів «Пульстрон» для підрозділів десантно-штурмових військ (ДШВ).

Як відомо, «Пульстрон» – це бойовий комплекс для розвідки і знищення противника, до складу якого входить понад 40 одиниць зброї й техніки. Це зокрема FPV-дрони з бойовими частинами різного радіусу дії, денні і тепловізійні, камікадзе і багаторазові; ударні безпілотники класу «бомбер» — «Кажан» і R-34; розвідувальні дрони MINI SHARK, коптери Mavic 3 і Matrice 30 T, а також пікапи, рації, прилади нічного бачення й інше майно.

«Станом на 4 березня ініціатори разом з клієнтами мережі закумулювали перші 50 млн грн на закупівлю першого «Пульстрона». Попереду ще дев’ять», – йдеться у прес-релізі.

Як зазначають у компанії, «Пульстрони» передаватимуться ротам ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБАКів), що діють у складі ДШВ. Ці військові формування здатні здійснювати повний цикл бойових операцій: виявлення ворога, відстеження його логістики, супровід, знищення, відбиття штурмів, контрбатарейну боротьбу, знищення фортифікаційних споруд, розмінування й багато іншого. РУБАКи частково забирають на себе функцію артилерії і за сприятливих умов можуть суттєво змінювати інтер’єр театру бойових дій.

На придбання таких комплексів для розвідки й знищення мережа ОККО перераховує по 1 грн з кожного проданого літра пального Pulls. Крім того,  ініціативу можна підтримати і задонативши на спеціальний рахунок БФ «Повернись живим». 

Нагадаємо, «Око за око 3.0» — це третя спільна ініціатива мережі ОККО й Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим». У рамках першого етапу, який завершився у квітні 2023 року, ЗСУ передано 25 розвідувальних комплексів Shark загальною вартістю 350 млн грн. У рамках другого етапу «Озброїмо ТрО до зубів» було закумульовано 400 млн грн на зброю для сил тероборони, про що enkorr повідомляв своїм читачам. Завершився цей етап у грудні 2023-го і станом на сьогодні бригадам уже передано усю партію з 200 одиниць кулеметів, а також перші партії мінометів і гранатометів.

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти