У початок

ОККО залучила від ЧБТР до 25 млн євро кредитних коштів

Сьогодні, 27 квітня, ОККО й Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) уклали угоду про відкриття відновлювальної кредитної лінії на загальну суму до 25 млн євро. Про це йдеться у прес-релізі компанії.  

Як зазначається у повідомленні, кошти компанія залучає як робочий капітал, і їх буде спрямовано на закупівлю нафтопродуктів, зокрема в країнах чорноморського регіону – Румунії, Болгарії, Греції, Туреччині. Торік саме з цих країн компанія імпортувала понад 30% бензинів і дизельного пального.

«Це однозначно про вияв високої довіри з боку міжнародних фінансових інституцій. Вони мають упевненість, що навіть в умовах воєнного часу наша компанія зберігає високий рівень фінансової стійкості й ліквідності, – коментує угоду СЕО ОККО Василь Даниляк. – Сподіваємося, що угода між ОККО і ЧБТР стане сигналом і для інших зовнішніх донорів про те, щоб підтримувати запозиченнями ті українські бізнеси, які продовжують ефективно працювати».

Нагадаємо, перший кредит від ЧБТР компанія залучила ще 2004 року. Окрім ЧБТР, компанія співпрацювала також із Європейським банком реконструкції і розвитку, Міжнародною фінансовою корпорацією й цілою низкою західних комерційних банків. 

«Наша компанія – одна з небагатьох в Україні, яка понад 20 років повністю виконує свої зобов’язання перед усіма кредиторами без реструктуризацій і затримок. Сьогодні це наша велика конкурентна перевага, яка в сучасних непростих умовах війни в країні забезпечує нам доступ до банківського капіталу», – додав Василь Даниляк.

Зі слів президента ЧБТР Серхата Кексала, поточна ситуація в Україні створила безпрецедентні виклики для економіки країни. «І ми надзвичайно раді підтримати «Галнафтогаз», одного з наших діючих клієнтів, у його зусиллях із продовження діяльності й розвитку альтернативних логістичних шляхів доставки світлих нафтопродуктів в Україну. [оскільки…] розуміємо важливість забезпечення безперебійного доступу до основних товарів і послуг українського народу», – підсумував він.

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти