У початок

ОАЕ приймають усе більше вантажів з російською нафтою – Reuters

Об'єднані Арабські Емірати приймають більше вантажів російської сирої нафти, що є ще одним прикладом того, як західні санкції проти росії скоригували традиційні потоки торгівлі енергоносіями.

Про це пише Reuters із посиланням на торгові джерела й дані відстеження суден.

«росія продає як сиру нафту, так і нафтопродукти за зниженими цінами після того, як міжнародні санкції через її повномасштабне вторгнення в Україну призвели до того, що у неї залишилося менше покупців.

Цей розвиток подій також підкреслює зростаючу співпрацю між росією і провідними виробниками нафти в Перській затоці, такими як Саудівська Аравія та ОАЕ», – пише агентство.

Точно невідомо, коли ОАЕ почали імпортувати російську нафту, але дані відстеження танкерів указують на те, що обсяги зросли після вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року і подальших західних санкцій проти рф, додає Reuters.

Дані відстеження суден показують, що близько 1,5 млн барелів російської нафти надійшло до ОАЕ – одного з найбільших світових виробників нафти – з листопада 2022 року, причому обсяги або почали зростати, або зростають із початку 2022 року.

Згідно з даними енергетичної аналітичної компанії Kpler, перше постачання російської нафти в ОАЕ відбулося 2019 року, але обсяги постачань зросли після квітня 2022 року з паузою між липнем і жовтнем 2022 року.

Дані Refinitiv Eikon показують, що перше постачання російської нафти в країну відбулося 2022 року зі сплеском обсягів у квітні-місяці.

Міністерства енергетики ОАЕ й росії не відповіли на запити про коментар щодо цих даних.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти