У початок

Новий страйк зупинив переробку й постачання пального з французьких НПЗ

У вівторок, 7 лютого, через страйк проти запланованої урядом пенсійної реформи на кількох французьких нафтопереробних заводах і сховищах, якими керують TotalEnergies і Esso, було зупинено переробку й постачання пального, повідомляє Reuters.

Зі слів представника профспілки hardline CGT, страйк торкнувся заводів у Гонфревілі, Донзі, Фейзіні, Ла-Меді та Карлінгу. Представник CGT на об'єктах Esso у Фосі й Порт-Жеромі сказав, що у Порт-Жеромі страйкувало близько 50% співробітників у першу зміну, а у Фосі – 90%.

У TotalEnergies запевняють, що поки що браку палива на заправних станціях немає. Але вдавати, що паливний ринок на це не реагує, надто наївно.

У TotalEnergies заявили, що палива на станціях технічного обслуговування не бракує, і що запаси перебувають на високому рівні, додавши, що команди мобілізовані для задоволення попиту.

Представник TotalEnergies також повідомив, що з 296 операторів на його сайтах 64% страйкували у вівторок уранці.

Ерік Селліні, представник профспілки CGT у TotalEnergies, повідомив Reuters, що очікується, що страйк на нафтопереробному заводі Gonfreville у Нормандії триватиме до четверга, а страйк на нафтопереробному заводі Donges на заході Франції – до п’ятниці. Гонфревільський нафтопереробний завод було повністю заблоковано.

«Мета полягає в тому, щоб відновити страйк скрізь», — сказав представник CGT Бенджамін Танге. Речник нафтопереробних заводів Esso також додав, що страйки повторюватимуться.

Профспілки пообіцяли зупинити Францію у вівторок, оскільки вони активізують свою боротьбу проти планів президента Еммануеля Макрона змусити французів працювати на два роки більше, до 64 років, перш ніж вони зможуть вийти на пенсію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти