У початок

Працівник УГВ під час окупації Куп'янська організував роботу АЗС за правилами окупантів

Викрито 45-річного колаборанта, який під час окупації Куп’янщини (Харківська область) організував функціонування українських АЗС «по рускім правілам», й наразі вирішується питання про його оголошення в розшук. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура на своїй сторінці у мережі Facebook.

Як зазначається у повідомленні, досудовим розслідуванням встановлено, що «чоловік, обіймаючи посаду майстра українського державного підприємства АТ «Укргазвидобування», під час окупації м. Куп’янськ співпрацював з російськими загарбниками».

Так, колаборант організовував функціонування АЗС у Куп’янському районі, що належать держпідприємству, аби провадити господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором.

«2 вересня минулого року «голова» так званої «ВГА Харьковской області» виніс розпорядження, яким передав колаборанту в управління та розпорядження майно АЗС», – повідомляють в облпрокуратурі, уточнивши, що «чоловік здійснив перепрограмування комп’ютерного обладнання і встановлення касового апарату для ведення господарської діяльності з продажу палива».

Наразі за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 45-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Також вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Досудове розслідування проводить СВ Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти