У початок

НПЗ США, щоб протистояти спеці, запускають заводи на 90% потужності

Зі слів керівників і аналітиків, провідні американські нафтопереробні підприємства запустять свої заводи цього кварталу на рівні до 95% від загальної потужності в 17,9 млн барелів на день (б/д), кидаючи виклик екстремальній спеці цього літа, щоб викачувати більше палива.

Нафтопереробна галузь працює на понад 90% потужності вже більше року завдяки високому попиту на бензин і дизельне пальне й високим нормам прибутку, повідомляє Reuters.

Як вважають аналітики, нові прогнози буде піддано сумніву надзвичайною спекою, яка цього літа охопила головний нафтопереробний центр США на узбережжі Мексиканської затоки, що призвело до окремих збоїв.

Marathon Petroleum, найбільший із 13-ти НПЗ, які забезпечують 16% пропускної здатності нафтопереробки в США, прагне працювати на 94% від загальної потужності в 2,9 млн б/д у третьому кварталі, заявили керівники підприємства минулого тижня.

Другий за величиною нафтопереробний завод у США, Valero Energy, прагне переробляти до 95% своєї потужності на рівні 3 млн б/д.

Серед невеликих НПЗ Par Pacific прагне працювати на 92% своєї потужності, а HF Sinclair спрямований на 94% пропускної здатності сирої нафти, повідомили чиновники.

Phillips 66 опублікував плани запуску своїх НПЗ у США в цьому кварталі на рівні приблизно 95%.

«Ми продовжуємо чути заклики до більшого використання нафтопереробки й бачимо, що ринок підтримується низькими запасами і стійким споживчим попитом», — сказав інвесторам голова PBF Energy Томас Ніблі під час звіту про прибутки за другий квартал. PBF не розкриває своєї мети, але Ніблі зазначив, що попит «продовжує заклик до високого використання».

Тим часом запаси бензину і дистилятів, які включають мазут і дизельне пальне, різко впали минулого тижня і були відповідно на 7% і 17% нижчими за середній показник за п'ять років для цієї пори року.

Минулого тижня рівні завантаженості НПЗ у США зросли до трохи менше за 94% від загальної потужності й становили в середньому близько 93,6% протягом кварталу порівняно з 92,8% у період з липня по вересень торік, згідно з урядовими даними.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти