У початок

НПЗ Dangote отримав дозвіл на переробку нігерійської нафти

Мільярдер Аліко Данготе, найбагатша людина Африки, заявив, що його нафтопереробний завод (НПЗ) отримав ліцензію на переробку понад 300 тис. барелів нігерійської сирої нафти на день і «незабаром» почне виробляти бензин, повідомляє Bloomberg.

«Ми не хочемо відкривати наш НПЗ з іноземною сировиною, ми хочемо почати з нігерійської сирої нафти, — сказав мільярдер в Ер-Ріяді в кулуарах ділового «круглого столу» Саудівської Аравії й Нігерії. — Ми більш ніж готові, і незабаром ви побачите наш бензин».

НПЗ мав розпочати виробництво в серпні, та не досяг цієї мети на додаток до кількох інших спроб за ці роки. Але Данготе наполягає, що його нафтопереробний завод почне виробляти «дуже-дуже скоро». З його слів, першочергове завдання НПЗ — постачання бензину в Нігерію перед експортом в інші країни, включаючи регіон західної Африки.

Завод потужністю 650 тис. барелів на день (б/д), який, як очікується, вироблятиме 27 млн л дизельного пального, 11 млн л гасу і 9 млн л авіаційного палива, отримуватиме нафту від інших виробників Нігерії, а також від державної нафтової компанії країни, сказав Данготе.

Минулого місяця Нігерія збільшила видобуток нафти на 60 тис. б/д, досягнувши 1,49 млн б/д — найвищого показника майже за два роки. Країна західної Африки запустила новий сорт сирої нафти під назвою Nembe через спільне підприємство, оскільки вона нарощує видобуток нафти.

Очікується, що видобуток і продажі сирої нафти Nembe буде здійснювати спільне підприємством між державною Нігерійською національною нафтовою компанією (NNPC) й нафтовою компанією Aiteo Eastern E&P Co. Ltd.

Крадіжки сирої нафти й атаки на трубопроводи в дельті Нігеру підірвали здатність країни-члена ОПЕК виконати свою квоту, а це означає, що уряд Нігерії намагається досягти своїх планових доходів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти