У початок

Німеччина прискорить водневі проєкти для скорочення викидів вуглецю

Німеччина прискорить видачу дозволів на водневі проєкти й скасує заборону на уловлювання і зберігання вуглецю, оскільки країна намагається очистити свою промисловість, яка використовує викопне паливо, повідомляє Bloomberg.

Уряд спростить отримання дозволів на розробку за допомогою коротших екологічних перевірок для виробництва, зберігання й транспортування водню. Найбільша економіка Європи хоче скоротити викиди вуглецю на 65% до 2030 року, щоб досягти чистого нуля до 2045 року, на п’ять років раніше, ніж Європейський Союз.

Міхаель Келлнер, парламентський державний секретар Міністерства економіки, заявив про це на Green Hydrogen Innovation Congress у Дрездені. Цього року на зазначені цілі заплановано 4,6 млрд євро ($5 млрд), зі слів Келлнера.

У наступному десятилітті Німеччина планує замінити свої вугільні електростанції на природний газ. Уряд хоче, щоб ці АЗС у майбутньому могли перейти на водень, щоб допомогти енергомістким галузям. Країна однією з перших у світі представила проєкт основної водневої мережі, яка з’єднає її основні промислові вузли, протяжністю 9 600 км (6 тис. миль). Нижчі ціни на природний газ уповільнили економічний поштовх до переходу на водень, і проєкти в усьому світі зупиняються, а компанії повільно вкладають гроші в справу.

Але Берлін просувається вперед. Раніше цього місяця Національна воднева рада, урядовий консультативний орган, збільшила свою оцінку майбутнього попиту на водень в країні на 14% до 2030 року.

Для секторів, які не можуть декарбонізувати за допомогою водню, таких як цемент або спалювання відходів, уловлювання, зберігання й утилізація вуглецю стануть можливими в Німеччині. Законопроєкт також містить варіант технології для газових електростанцій.

29 травня уряд збирається ухвалити так званий закон про прискорення викидів водню й стратегію управління викидом вуглецю.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти