У початок

Німеччина перейменує колишню «дочку» «газпрому» й надасть їй $10 млрд кредиту

Уряд Німеччини вирішив продовжити термін довірчого управління газовою компанією Gazprom Germania GmbH на період і після вересня 2022 року та перейменувати фірму на Securing Energy for Europe GmbH. Про це йдеться у заяві уряду Німеччини, повідомляє «Бізнес.Цензор».

«Відомство федерального канцлера, Міністерство економіки та захисту клімату й Міністерство фінансів ухвалили рішення продовжити довірче управління Gazprom Germania GmbH (GPG) до вересня 2022 року і надалі. Конкретно довірче управління покликане забезпечувати енергопостачання і має відповідати положенням змін до закону про енергетичну безпеку», – йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними агентства Bloomberg, влада вкладе в компанію близько $10,4 млрд: кредит надасть німецький державний банк розвитку KfW – «для захисту бізнесу від наслідків санкційної війни».

Крім того, компанію планують перейменувати. «Gazprom Germania GmbH буде перейменовано на Securing Energy for Europe GmbH (SEFE). Це надасть чіткий сигнал ринку про те, що мета вжитих заходів – забезпечити енергобезпеку в Німеччині і Європі. Саме на це буде розраховано виробничу модель SEFE», – наголосили у повідомленні.

Кредитна позика у банку KfW дасть змогу уникнути банкрутства підприємства і «каскадного» ефекту на ринку, зазначають в уряді країни.

Як повідомлялося, на початку квітня Міністерство економіки ФРН розпорядилося передати холдинг Gazprom Germania під управління Федерального мережевого агентства (BNetzA). Термін дії рішення був до 30 вересня цього року.

Право голосу щодо акцій Gazprom Germania перейшло до BNetzA. Управитель вправі звільняти і перепризначати членів правління, і навіть давати вказівки правлінню. Повноваження щодо розпорядження активами Gazprom Germania GmbH обмежені й підлягають затвердженню BNetzA. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти