У початок

Німеччина хоче, щоб ЄС остаточно припинив імпорт енергоресурсів з росії

Німеччина закликає Європейський Союз зробити більше, щоб скоротити останні 20% російського імпорту енергоносіїв, які все ще надходять до берегів блоку, напередодні зустрічі міністрів у Брюсселі цього тижня.

Найбільша економіка Європи разом із Чеською Республікою просить блок створити робочу групу високого рівня для визначення шляхів поступового припинення постачань російського газу, що залишилися, включно зі скрапленим природним газом, а також нафти і ядерних матеріалів, які все ще надходять у Європу, згідно з листом, з яким ознайомилося агентство Bloomberg News.

Міністри енергетики блоку мають зустрітися в четвер, щоб підбити підсумки так званого плану REPowerEU, запровадженого після повномасштабного вторгнення росії в Україну, щоб зменшити залежність від постачання енергії з москви.

«Заради нашого енергетичного суверенітету й безпеки ми повинні продовжувати систематично скорочувати імпорт газу, нафти, а також радіоактивних матеріалів з росії», — йдеться в листі міністра економіки Німеччини Роберта Хабека й міністра торгівлі Чехії Йозефа Сікели до міністра енергетики Бельгії Тінне.

Хоча після повномасштабного нападу росії на Україну ЄС вдалося скоротити імпорт енергії з рф, яка колись була його найбільшим постачальником, на 80%, багато країн блоку залишаються залежними від російського газу, а також ядерного палива для атомних електростанцій. Через припинення постачань газу після початку великої війни імпорт СПГ з росії зріс приблизно до 18 млрд кубометрів 2023 року з менш ніж 14 млрд кубометрів до лютого 2022 року, згідно з даними ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти