У початок

У травні простоювало 12% російських нафтопереробних потужностей

За оцінками Reuters на основі даних галузевих джерел, російські первинні нафтопереробні потужності, які простоюють цього місяця, становлять 12% від загальної кількості первинних нафтопереробних установок.

Через зміну планів на деяких великих нафтопереробних підприємствах розрахунки офлайн-переробних потужностей у росії було переглянуто на 19,2% порівняно з попередніми прогнозами, зазначає Reuters.

Зараз, згідно з підрахунками Reuters, 3,392 млн метричних тонн, або 12% первинних переробних потужностей росії, не працюють.

Обсяг незадіяних потужностей приблизно на 28% менший порівняно з квітнем.

Очікується, що в червні незадіяні російські нафтопереробні потужності впадуть на 41% порівняно з травневим рівнем – до 1,936 млн тонн автономних потужностей, показали розрахунки.

Постачання палива з росії скоротилися на 14,6% у квітні порівняно з березнем через те, що ремонт нафтопереробних заводів (НПЗ), сезонне обслуговування й заборона на експорт бензину вплинули на експорт нафтопродуктів минулого місяця.

У квітні росія експортувала морем 8,415 млн тонн нафтопродуктів, що на 14,6% менше, ніж у березні.

Протягом останніх місяців росія провела технічне обслуговування й ремонт на своїх НПЗ, які перевищували очікування, після того, як на початку цього року Україна посилила атаки безпілотників на російські нафтопереробні потужності. Крім позапланового ремонту для усунення пошкоджень від атак безпілотників, деякі НПЗ пройшли плановий ремонт, що також призвело до скорочення експорту палива з росії у квітні.

На початку квітня росія заявила, що може відремонтувати всі пошкоджені блоки протягом двох місяців.

Міністр енергетики росії ніколай шульгінов заявив, що всі пошкоджені НПЗ у країні буде відновлено до початку червня.

Однак як тільки росія почала повертати частину потужностей НПЗ, пошкоджених атаками українських безпілотників на початку цього року, нова хвиля атак безпілотників припала на великий завод, що належить «роснєфті», вдруге на початку травня. рязанський НПЗ «роснєфті», розташований на південний схід від москви, загорівся після нічної атаки безпілотника 1 травня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти