У початок

Японія пригрозила, що відмовиться від СПГ з Австралії

Боротьба зі змінами клімату в Австралії може змусити японські компанії відмовитись від її СПГ та інших енергоносіїв. Нові вимоги до проєктів роблять паливо дуже дорогим, тоді як бюджетні інвестиції дуже малі.

Jera — найбільший імпортер СПГ до Японії — може відмовитися від енергоносіїв з Австралії, влада якої приймає жорсткі закони щодо боротьби з викидами CO2, що робить паливо занадто дорогим. Наприклад, останні зміни зобов'язують видобувачів газу й виробників СПГ в Австралії займатися уловлюванням і зберіганням вуглецю (CCS), щоб максимально знизити викиди.

«У цей час Jera інвестує в п'ять австралійських проєктів з виробництва СПГ, і деякі з них вимагають CCS», — сказав виконавчий директор Jera в Австралії Гаку Такагі на Австралійській конференції виробників енергії, передає The Japan Times.

З його слів, Jera була б «щасливою здійснити» CCS в Австралії, але бюджетна підтримка дуже мала і розчаровує.

«Як покупець СПГ ми створили дуже стабільне партнерство з Австралією, — сказав Гаку Такагі. — Але якщо уряд Австралії не підтримує галузь СПГ в Австралії й ціна на СПГ вища, ніж очікувалося, нам потрібно міняти джерело енергії на інші країни».

Представник найбільшого виробника електроенергії в Японії, якому необхідно відмовлятися від вугільної генерації й більше використовувати газову, додав, що компанія може розглянути можливість купівлі скрапленого природного газу й інвестицій в Азії, Близькому Сході та Сполучених Штатах.

Як зазначає The Japan Times, зараз на Австралію припадає 40% імпорту енергоносіїв у Японію. Jera повідомила напередодні, що інвестує 5 трлн єн ($32 млрд) до 2035 року, щоб підтримувати щорічні закупівлі СПГ обсягом понад 35 млн тонн і розпочати щорічні закупівлі водню й аміаку — до 7 млн ​​тонн на рік. Нові зміни до законодавства Австралії також вдарять і по собівартості водню з аміаком.

«Якщо уряд Австралії не надасть набагато більше фінансової підтримки водню й аміаку в Австралії, нам доведеться закуповувати водень з аміаком в інших місцях, таких як Сполучені Штати й Близький Схід», — сказав Гаку Такагі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти