У початок

Німеччина домовилася з Катаром про довгострокові постачання СПГ

Німеччина, яка нині намагається знайти альтернативу російським енергоресурсам, домовилася з Катаром про довгострокові постачання скрапленого природного газу (СПГ), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Угода, укладена під час візиту німецької делегації до Доху, дасть змогу ФРН скоротити залежність від імпорту газу з росії, частка якого в щорічних постачаннях зараз становить понад 50%, заявив міністр економіки Роберт Хабек. У відомстві зазначають, що обсяги закупівель і їх умови обговорюватимуться індивідуально німецькими компаніями.

«Ймовірно, цього року нам все ще буде потрібний російський газ, але не в майбутньому, — наводить слова Хабека газета Financial Times. — Це починається таким чином, і той, у кого є вуха, повинен почати чути».

Катар, у свою чергу, поширив повідомлення, в якому заявив, що вітає рішення Німеччини прискорити будівництво двох СПГ-терміналів. У заяві також було зазначено, що компанії двох країн «займуться обговоренням умов довгострокових контрактів на постачання СПГ із Катару в Німеччину».

Європейські лідери проведуть чергову зустріч у Брюсселі у четвер, де, як очікується, обговорять можливість вжиття заходів у відповідь на зростання цін на нафту й газ через російське військове вторгнення в Україну.

Уряд Німеччини унеможливлює продовження терміну служби АЕС, які, відповідно до прийнятого раніше плану, має бути закрито до кінця цього року, і покладає надії на СПГ-термінали, розраховуючи обмежити імпорт газу з рф.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти