У початок

Німеччина домовилася про імпорт водневого палива з Канади із 2025 року

Німеччина й Канада домовилися про довгострокову співпрацю у галузі виробництва і транспортування водневого палива, яка передбачає початок експорту водню з Канади до Німеччини.

Відповідну угоду напередодні підписали віце-канцлер — міністр економіки ФРН Роберт Габек і міністр природних ресурсів Канади Джонатан Уїлкінсон, із посиланням на Deutsche Welle повідомляє «Бізнес.Цензор».

«Зелений водень – важливий ключ до кліматично-нейтральної економіки. Ми повинні рішуче сприяти захисту клімату, щоб забезпечити процвітання і свободу. У наші дні це як ніколи важливо й актуально», — наголосив Габек.

Підписання відбулося у присутності канцлера ФРН Олафа Шольца і прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Як зазначив Шольц, завдяки цій угоді партнерство з Канадою перейде на більш стратегічний рівень.

«Під час перебування тут ми постійно відчували, що майбутнє знаходиться в межах досяжності», — зазначив Шольц.

Трюдо назвав підписану декларацію про наміри створити альянс із експорту водневого палива в Німеччину до 2025 року «історичним кроком уперед». З його слів, ця угода сприяє створенню робочих місць, розвитку місцевої економіки і внесення вкладу у виробництво екологічно чистої енергії.

У спільній декларації про наміри між ФРН і Канадою йдеться, що метою співпраці обох країн є «стимулювання водневої економіки й створення трансатлантичного ланцюжка постачання водню задовго до 2030 року, а перші постачання заплановано на 2025 рік». У той час як Канада інвестуватиме мільярди у розвиток технологій та інфраструктури, уряд ФРН надаватиме підтримку вітчизняним імпортерам у створенні міжнародного торгового коридору.

Ще одним напрямом мають стати спільні проєкти в галузі наукових досліджень і розробок для просування розвитку ланцюжків постачання й логістики. Крім того, намічено створення єдиних стандартів у виробництві й розвиток співробітництва між портами з обох боків Атлантики.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти