У початок

Низька маржа не дає змоги розвиватися ринку автогазу – Наталія Чирич

Також є російською мовою

Низька прибутковість роздрібної торгівлі скрапленим газом, яка спостерігається в останні кілька років у всіх операторів без винятку, не дає змоги ринку розвиватися. Таку думку в інтерв'ю enkorr висловила фінансовий директор і співвласниця компанії «Авантаж 7» Наталія Чирич.

«Хочеться 2 гривні (маржі – ek), але цього давно немає. Десь рік на ринку йде якась війна, і понад гривню «брудної» маржі вже за щастя. По суті, ми прийшли до того, що продаж автогазу – радше бонус до продажу рідкого палива. Просто без газу заправки сьогодні вже ніхто не уявляє, тому всі обов'язково ставлять і модуль. З урахуванням витрат на експлуатацію залишаються копійки», – розповіла вона.

За словами топ-менеджера, в 2014-2016 роках автогаз приносив набагато більші прибутки, ніж зараз.

«Був сенс ставити навіть чисто газову заправку, вона себе могла окупити. У нас об'єкти побудовано з усіма документами, і навіть там був прибуток. А нині блок у складі АЗС окупається дуже важко», – нарікає Н.Чирич.

Також представниця «Авантаж 7» прокоментувала інформацію про те, що нібито ціну на автогаз на станціях мережі занижено, а прибутковість від його продажів близька до нуля.

«Ми завжди працюємо в плюсі. Ну, за рідкісними винятками. Наприклад, коли поруч відкривається якийсь «партизан», то як ви думаєте, чи варто віддавати свою реалізацію ?! Ні звичайно! Будемо виховувати ціною, точково, – каже Чирич. – Та якщо ви врахуєте знижки в інших операторів, зокрема дорогих, вийде точно така ж цінова картина, як у нас. І маржинальність там буде точно така ж. І ми розуміємо, що отримати цю знижку дуже просто – достатньо зареєструватися в програмі або взяти талончик в магазині».

Крім того, вона розповіла, що у компанії зараз на різних етапах будівництва знаходяться 5-6 АЗС поза межами Києва.

«Що стосується майбутніх об'єктів... Швидше за все, ми будемо рости не в кількості, а в якості. Кілька заправок вимагають оновлення. Думаю, передовсім на Київщині», – додала Чирич.

Довідка enkorr

ТОВ «Авантаж 7» оперує мережею АЗС і АГЗП у Київській, Житомирській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Херсонській, Чернігівській та Чернівецькій областях. Компанія оперує нафтобазами і ГНС у Вінницькій обл. (м. Гнивань), в Хмельницькій обл. (смт Городок), в Чернігівській обл. (смт Лосинівка), в Київській (с. Заворичі) і Запорізькій обл. (м.Токмак).

«Авантаж 7» також займається постачанням і дрібногуртовим продажем скрапленого газу й оперує власним парком бензовозів і газовозів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти