У початок

Низькі маржі змушують європейські НПЗ скорочувати обсяги перероблення

EEni й Repsol, які разом складають близько 13% нафтопереробних потужностей Європи, знижують обсяги перероблення через слабкі маржі.

Як повідомляє консалтингова компанія FGE, європейські нафтопереробники були змушені скоротити обсяги перероблення, при цьому маржі для Brent FCC у північно-західній Європі стали негативними з середини серпня. Низькі маржі, як зазначається, пов’язані з ослабленням розривів для бензину й середніх дистилятів. Очікується, що маржі залишатимуться слабкими до кінця 2024 року.

Компанія Energy Aspects оцінює скорочення обсягів перероблення на європейських НПЗ у 300 тис. барелів на добу (б/д) цього місяця і 700 тис. б/д наступного.

При цьому у компанії наголосили, що ситуація може погіршитися для європейських НПЗ на початку наступного року, коли Dangote запустить в роботу свою новітню установку для залишкової рідинної каталізаторної переробки. Новий завод буде значно більшим, ніж будь-який об’єкт у Європі чи Африці, коли його повністю введуть в експлуатацію. Зростання видобутку в Нігерії призведе до необхідності знижувати ціни на європейський бензин, щоб знайти покупців.

Очікується, що споживання дизельного пального в Європі, основна частина якого припадає на дизельне пальне, буде нижчим цього року, ніж 2020-го.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти