У початок

Скаргу «роснєфті» на продаж Schwedt навряд чи задовольнять

НК «роснєфть» навряд чи вдасться задовольнити свою скаргу на запланований продаж Shell частки у німецькому нафтопереробному заводі (НПЗ) PCK Schwedt, заявив німецький суд 18 вересня з посиланням на попередню оцінку.

«роснєфть» володіє 54,17% акцій НПЗ, але була позбавлена контролю урядом Німеччини 2022 року через повномасштабне вторгнення росії в Україну й подальший розрив енергетичних зв'язків між Німеччиною й росією.

Shell оголосила про плани продати свою частку в 37,5% Schwedt британській Prax Group, але «роснєфть» подала скаргу до Вищого регіонального суду Дюссельдорфа.

«роснєфть» стверджує, що згідно з угодою між консорціумом власників Schwedt чинні акціонери мають право першої відмови.

«Ми бачимо мало шансів на успіх скарги», — сказала Енн Фрістер з суду Дюссельдорфа.

Бертран Мальмендьє, адвокат «роснєфті» у Німеччині, сказав, що компанія оскаржує справу, оскільки наявність Prax як акціонера в Schwedt може поставити під загрозу продаж її власної частки в майбутньому.

Мальмендьє сказав, що у Prax велика заборгованість, відсутність грошових потоків і брак досвіду роботи на німецькому ринку, що створює додаткові проблеми.

«Ми не можемо передбачити, що станеться через шість місяців. Але сьогодні ми знаємо, що це зробить процес продажу надзвичайно складним і, можливо, неможливим», — сказав юрист, додавши, що компанія звернеться до Федерального суду Німеччини, якщо справу буде завершено судом Дюссельдорфа.

2022 року Німеччина припинила свої давні глибокі енергетичні відносини з росією, залишивши її шукати альтернативні постачання й розв’язувати активи, які належать російським нафтогазовим компаніям у країні.

Уряд Німеччини нещодавно продовжив опіку над часткою «роснєфті» в надії, що продаж може відбутися.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти