У початок

Нижче за $70: світові і внутрішні ціни розвернулися вниз

Також є російською мовою

На європейських ринках спостерігається падіння котирувань на основні види нафтопродуктів, яке з початку серпня склало в середньому 5-6%. Зокрема, нафта марки Brent сьогодні впала нижче за психологічний рівень $70 бар.. Також просіли й гуртові ціни на внутрішньому українському ринку. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

У першій декаді серпня нафта пройшла шлях від $74 до $69/барр. (-6%), досягнувши мінімального рівня з 19 липня.

Вартість спотових контрактів на дизельне пальне в Середземномор'ї за першу декаду серпня знизилася найбільше – майже на $35/т, або приблизно на 5,8%, до $558/т.

На північному заході Європи падіння дизеля з початку серпня склало $34/т, або на 5,7% – до $563/т.

Бензини на цьому ж базисі здешевшали на $30/т за місяць, або на 3,8% – до $720/т.

Учасники ринку відзначають, що падіння європейських котирувань чинить тиск на внутрішні гуртові ціни українського ринку в серпні. У підсумку за першу декаду місяця ціни в крупному гурті вже знизилися на 1 200 грн/т (-4%) на дизельне пальне і на 850 грн/т (-2,2%) – на бензини, дрібногуртові партії на дизельне пальне – на 2,7%, до 24,61 грн/л.

Експерти прогнозують, що зниження гуртових цін перекинеться на автозаправні станції в серпні. За оцінками Консалтингової групи «А-95», найближчі індикативи роздрібних цін, які буде опубліковано Мінекономіки 13 серпня, покажуть зниження на бензини і дизельне пальне обсягом 20-30 коп./л.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти