У початок

Миколаївська перевалка відновила роботу

Також є російською мовою

Уранці в понеділок, 8 лютого, нафтобаза в Миколаєві, яку було блоковано невідомими минулого тижня, відновила роботу. Про це enkorr повідомило джерело серед ресурсотримачів.

«Відвантаження ресурсу відбуваються в звичайному режимі, всі заявки виконуються повною мірою», – зазначило джерело.

Як повідомляв enkorr, 4 лютого група чоловіків у балаклавах і масках заблокувала роботу терміналу. В'їзд на об'єкт було перекрито автомобілями.

Окремі джерела enkorr кажуть про перевірку нафтобази податковими органами, які нібито зробили відбір проб із портових резервуарів. Це, в свою чергу, джерела пов'язують із частими наріканнями на якість дизельного пального, яке реалізується з миколаївської перевалки, що також може свідчити про відновлення схем змішування ДП з авіагасом і моторними оливами.

«Трейдери активно обмінюються інформацією, багато хто в січні зафіксував падіння показників щільності миколаївського ДП до 0,810. Після п'ятничних подій щільність становить нормативних 0,833», – розповів співрозмовник enkorr, попросивши не називати імені.

Нагадаємо, в кінці грудня минулого року група невідомих уже блокувала роботу Миколаївської нафтоперевалки. Тоді, за інформацією enkorr, суперечка відбувався навколо майна нафтобази і не мала відношення до ресурсотримачів.

За даними ЗМІ, конфлікт відбувається на нафтоперевалочному комплексі «Глобал-Інвест», оператором якого виступає компанія «Ойл Трансшипмент».

Згідно з даними OpenData, 21 грудня у підприємства вчергове змінився власник. Новими власниками стали компанія «Макском Девелопмент Лтд» і Станіслав Ковальський. До цього, з травня 2019 року, підприємством володіли Айказ Овасафян і компанія «Елліс Трейд Енд Фаненс», зареєстрована на Британських Віргінських островах. Замість Людмили Батаріної директором став Юрій Козин.

Також змінилась і юридична адреса підприємства. Тепер ПП зареєстровано в Києві на бульварі Лесі Українки, 34. До цього адреса була такою: Миколаївська область, Миколаївський район, село Трихати, вулиця Валі Степанової, 57.

Нагадаємо, операторами перевалки в Миколаєві є компанія «Фідея» (входить в орбіту «Трейд Коммодіті») і «Алпен Трейд» – дочірня компанія міжнародного трейдера Coral Energy, який забезпечує Миколаївську перевалку нафтопродуктами морем. За даними Консалтингової групи «А-95», у 2020 р. через Миколаївську перевалку імпортовано 254 тис. т дизельного пального і 36 тис. т авіагасу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти