У початок

Нігерія планує зменшити експорт СПГ цього року

Нігерія планує експортувати 16,2 млн тонн скрапленого природного газу 2023 року, йдеться у звіті ICIS.

Згідно з даними ICIS, експорт СПГ Нігерії знецінився 2022 року, впавши на 15% порівняно з 2021 роком.

«Ми прогнозуємо, що нігерійський експорт дещо зросте — до 16,2 млн тонн, але все ще нижче за 17,1 млн тонн, експортованих 2021 року», — йдеться у звіті.

Також було виявлено, що очікування відновлення імпорту СПГ в Африці 2022 року не виправдалися через різке зростання вартості СПГ після початку розв'язаної росієї повномасштабної війни в Україні.

За даними ICIS, плавучі електростанції Сенегалу й Мозамбіку навряд чи перейдуть на газову генерацію.

«Очікувалося, що Гана, Сенегал і Мозамбік отримають свої перші вантажі для підтримки виробництва електроенергії, але ми більше не вважаємо це життєздатним у будь-якому важливому обсязі в короткостроковій перспективі», — повідомляють експерти ICIS.

У Гані плавучий блок зберігання і регазифікації, який ненадовго було розміщено на терміналі Tema, Vasant, тепер має виконувати роль нового плавучого терміналу для Туреччини. Torman II, який був спочатку позначений як FSRU, залишається на верфях Сінгапуру.

У звіті також зазначається, що уряд передбачає роботу заводів зі скраплення газу країни на повну потужність протягом 2023 року.

Після слабкої другої половини 2022 року завод із виробництва сої в Анголі потужністю 5,4 млн тонн на рік завершив рік успішно, і ICIS прогнозує незначне відновлення, приблизно на 0,4 млн тонн, — до приблизно 3,8 млн тонн 2023 року.

2022 року Алжир пережив слабкий експорт СПГ, зафіксувавши падіння на 1,5 млн тонн порівняно з минулим роком. Однак 2023 року ICIS очікує відновлення приблизно від 0,8 до 11 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти