У початок

Незалежні китайські НПЗ зменшують переробку у березні

Пропускна здатність сировини на незалежних нафтопереробних заводах Шаньдун у Китаї в березні знизилася через планові технічні ремонти, повідомили галузеві джерела S&P Global Commodity Insights.

За даними, зібраними S&P Global Commodity Insights, 20 лютого Xintai Petrochemical закрився сезон технічного обслуговування, а на 20 березня за ним послідували ще два НПЗ. Загальна потужність трьох НПЗ становить 7,5 млн тонн на рік.

«Інші п'ять нафтопереробних заводів із загальною потужністю 19,2 млн тонн на рік мають розпочати ремонт у квітні й залишаться закритими до травня, повідомили джерела. Березень-червень зазвичай є основним сезоном ремонту на китайських НПЗ», — пише агентство.

Однак очікується, що загальна потужність, запланована для обслуговування в незалежному секторі в Шаньдуні, буде нижчою в 2023 році, ніж роком раніше, через високу маржу переробки.

Маржа переробки для незалежних нафтопереробних заводів, що переробляють імпортовану сиру нафту, у лютому становила в середньому 771 юань ($110) за тонну порівняно з 55 юанями за тонну місяцем раніше, показали дані JLC.

Зі слів джерел, попит на автомобільне паливо, ймовірно, ще більше зросте з березня на тлі збільшення мобільності й подорожей дорогами ранньою весною, оскільки люди вільно подорожують після послаблення обмежень, спричинених пандемією.

«Попит на газойль для будівельних проєктів і сільського господарства також зросте в березні з відновленням роботи», — сказав аналітик JLC.

Виробництво газойлю порівняно з бензином ще більше впало, до 17-місячного мінімуму, до 1,66 на 1 лютого з 1,75 на 1 у січня, оскільки було вироблено більше бензину, щоб задовольнити зростаючий попит.

Оскільки попит на бензин і газойль залишається високим, очікується, що китайські нафтові компанії обмежать експорт обох продуктів у березні, повідомляло раніше S&P Global.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти