У початок

Невеликі китайські компанії знову купують СПГ після падіння ціни

Один із невеликих китайських імпортерів скрапленого природного газу закупив партію на спотовому ринку, віщуючи повернення чутливих до ціни національних покупців після того, як енергетична криза призупинила закупівлі приблизно на півтора року.

За даними Bloomberg, Beijing Gas купила партію для доставки в Китай у квітні, зі слів трейдерів, обізнаних із цим питанням. Це перша купівля так званим китайським імпортером другого рівня — фірмами, не пов’язаними з державними гігантами, які обслуговують більшу частину торгівлі в країні, — з літа 2021 року, коли паливо стало занадто дорогим.

Імпорт СПГ у Китай упав торік приблизно на 20% після того, як лютневе вторгнення росії в Україну перевернуло ринок і призвело до стрибка цін до історичного максимуму. Але ціни різко впали в останні місяці після більш м’якої зимової погоди й спроб скоротити споживання газу, які розвіяли побоювання глобального дефіциту палива.

Зі слів трейдерів, компанія Beijing Gas придбала постачання за високим діапазоном $13 за мільйон британських теплових одиниць, що є найнижчим рівнем із літа 2021 року. Це приваблива ціна для менших китайських імпортерів, й інші фірми досліджують ринок для постачань, додали вони.

Повернення чутливих до ціни покупців з Китаю до Індії може сприяти підвищенню попиту на СПГ в Азії й зменшити нещодавнє падіння цін. Це символічно для галузі, яка більшу частину минулого року переживала труднощі через надто дороге паливо для ринків Азії, що розвиваються.

«Проте незрозуміло, скільки СПГ Китай закупить цього року. Хоча очікується, що відновлення країни після Covid Zero підвищить попит на газ, скромна ціль уряду щодо економічного зростання й відсутність серйозних стимулів можуть стримати зростання споживання», — зазначає Bloomberg.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти