У початок

Neste запустила нові потужності виробництва палива у Сингапурі

Один із провідних світових виробників так званого відновлюваного палива, фінська Neste, оголосив про завершення реконструкції виробничих потужностей у Сингапурі й виведення їх на повну потужність — до 2,6 млн тонн на рік, повідомляє компанія у середу, 17 травня.

Про таке інвестиційне рішення вартістю 1,6 млрд євро Neste оголосила ще у грудні 2018 року.

«Запуск розширеного нафтопереробного заводу було завершено наприкінці квітня, і Neste відзначає його відкриття сьогодні», – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що половина обсягу продуктів, що виробляються в Сингапурі, складе відновлюване авіаційне паливо з постачанням до аеропорту Сінгапуру – «Чанги».

«Щоб мати змогу пропонувати змішане паливо Neste MY Sustainable Aviation Fuel безпосередньо авіакомпаніям у сингапурському аеропорту «Чанги», Neste погодилася придбати частку й стати міноритарним акціонером компанії зі встановлення паливних гідрантів аеропорту «Чанги» Pte Ltd (CAFHI), сховища палива та інфраструктури спільного підприємства в аеропорту», – повідомляє компанія.

Neste – провідний світовий виробник відновлюваного дизельного пального і екологічно чистого авіаційного палива, виробник біопалива й біопластику, займається нафтопереробкою і роздрібною торгівлею паливом через власну мережу АЗС. Має виробничі потужності у Роттердамі (Нідерланди), Сингапурі й Фінляндії. 2022 року виручка Neste склала 25,7 млрд євро, при цьому 94% порівнянного операційного прибутку компанії припало на продукти з відновлюваних джерел енергії. Найбільший власник компанії (46,49%) – уряд Фінляндії. Акції торгуються на біржі Nasdaq.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти