У початок

Нафтобазу БРСМ у Переяславському захопили рейдери — заява компанії (оновлено)

Також є російською мовою

Громадська організація «Фонд ліквідації наслідків Васильківської трагедії» на чолі з її керівником Олегом Верником здійснила рейдерське захоплення нафтобази «БРСМ-Нафта» в с. Переяславському на Київщині. Про це enkorr повідомив представник компанії БРСМ.

У захопленні безпосередню участь також брали приватний виконавець Іван Крегул і понад 100 озброєних агресивно налаштованих «тітушок» у балаклавах.

На місці події були співробітники поліції Головного управління Київської області, але жодних дій вони не вчиняли.

«За відсутності законних на те підстав, із застосуванням фізичної сили, намагаючись зруйнувати паркан, люди незаконно проникли на територію нафтобази з метою її захоплення», — розповів представник БРСМ.

При цьому, за його словами, відчуваючи повну безкарність, Іван Крегул, щоб потрапити на територію нафтобази, переліз через паркан і власноруч відчинив її ворота.

«У результаті зазначених злочинних дій законного власника нафтобази позбавлено права доступу до власного майна, яке було незаконно передано стороннім особам», – заявили в компанії.

Як розповів enkorr юридичний представник БРСМ, вищезгаданий фонд у 2018 р. незаконно отримав ухвалу Деснянського суду про арешт цієї нафтобази. Ухвалу було реалізовано, арешт у рамках забезпечення позову накладено, але по закінченню терміну давності справу закрили.

За його словами, через два роки фонд справу реанімує і передає виконавчий лист приватному виконавцю Івану Крегову, який приїхав сьогодні на об'єкт разом із 8 автомобілями поліції й автобусом «тітушок» нібито для того, щоб описати майно.

«Приїхавши на нафтобазу, він (Крегов, – ek) переліз через паркан. У цей час «тітушки» зламали інший паркан на НГС і проникли на територію. При цьому поліція стояла за 5-10 метрів від порушників і нічого не робила. Поліцейські просто дивилися, як захоплюють підприємство рейдерським шляхом, без рішення суду», – розповідає юрист.

Він зазначив, що виконавець просто повинен був зробити опис майна, але за фактом відбулося передання цього майна фізичній особі – директору фонду Олегу Вернику, який, у свою чергу, уклав договір з охоронною фірмою і з її допомогою взяв нафтобазу під свій контроль.

«Жодного рішення суду про проникнення на об'єкт немає і не може бути. Адже юридично йдеться не про виконання рішення суду, а про забезпечення позову», – підсумував співрозмовник enkorr.

Директор з маркетингу мережі БРСМ Олександр Мельничук на своїй сторінці у Facebook повідомив, що за захопленням нафтобази стоїть бізнесмен Павло Куфтирьов.

За даними ЗМІ, раніше Куфтирьов фігурував у рейдерських захопленнях фармкомпанії «Дарниця», Київської фабрики технічних паперів, Украгрожитлопобутбуду, комплексу «Агромас» і Миколаївського глиноземного заводу.

enkorr і далі стежить за ситуацією.

Довідка enkorr

Мережу АЗС «БРСМ-Нафта» засновано в 1992 р. Андрієм Бібою. Нині вона нараховує 200 АЗС і за обсягами продажів входить у п'ятірку найбільших в Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти