У початок

Індійський нафтопереробник зіткнувся з проблемою оплати російської сировини

Індійська державна нафтопереробна компанія Hindustan Petroleum Corp Ltd (HPCL) зіткнулася з проблемами оплати закупівель російської сирої нафти через обмеження ціни, накладене на експорт від виробника ОПЕК+.


Як повідомляє Energy voice, нафтопереробник не бажає оголошувати свою купівельну ціну на російську нафту, і це ускладнює для компанії пошук західних банків, готових обробляти такі платежі, заявив у вівторок керівник компанії, який відмовився залишитися, оскільки він не уповноважений коментувати це публічно.

Санкції, запроваджені G7 і Європейським Союзом з 5 грудня, обмежують надання банківських, транспортних і страхових послуг для експорту російської сирої нафти членами блоку, якщо ціна вантажу не нижча за граничну ціну на рівні $60 за барель. Із 5 лютого аналогічні обмеження запроваджено для експорту російських нафтопродуктів.

Раніше HPCL платила за барелі російської нафти в доларах США, дирхамах ОАЕ і російських рублях, сказав керівник. Наразі жодні платежі в індійських рупіях не оброблено.

Однак виконавчий орган сказав, що проблема платежів навряд чи матиме великий вплив на потоки сирої сировини з росії до Індії, оскільки наразі розглядаються обхідні шляхи, не надавши додаткових деталей щодо альтернативних схем.

За оцінками, HPCL переробить 15 млн тонн імпортованої сирої нафти в поточному фінансовому році, що закінчується 31 березня, з яких два млн тонн було закуплено на спотовій основі в росії.

Загалом цього року компанія купила 70% своєї нафти за строковими угодами, а 30% — на спотовій основі. Відсоток спотового імпорту зросте наступного року, оскільки вона більше закуповує в росії. Компанія також провадить перемовини з москвою щодо імпорту сирої нафти за умовами угоди.

HPCL управляє нафтопереробними заводами в Мумбаї й Вісакхапатнамі. Його здатність переробляти російську нафту обмежена відсутністю складних установок модернізації, які можуть переробляти важку нафту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти