У початок

Індійський імпорт нафти з росії у червні досяг нового рекорду

Минулого місяця імпорт російської нафти в Індію встановив черговий рекорд, оскільки країна Південної Азії потенційно наближається до межі розпилу закупівель у головного виробника ОПЕК+, пише Bloomberg.

Зі слів Віктора Катони, керівника відділу аналізу сирої нафти Kpler, щоденні обсяги зросли до 2,2 млн барелів на день у червні, збільшуючись протягом 10 місяців. російські закупівлі знову перевищили сукупні постачання Саудівської Аравії й Іраку, свідчать дані аналітичної компанії.

Індія стала ключовим споживачем російської нафти після повномасштабного вторгнення москви в Україну, але національні закупівлі можуть бути майже на межі через проблеми з інфраструктурою й потребою підтримувати хороші відносини з іншими постачальниками. Kpler каже, що імпорт може скоротитися наступного місяця через зниження російської пропозиції.

За даними Kpler, державна Indian Oil Corp. була найбільшим покупцем російської нафти за останні два місяці, за нею йде Reliance Industries Ltd. Загалом у червні імпорт Індією нафти Urals досяг чергового рекорду в 1,5 млн барелів на день, повідомляє аналітична компанія.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти