У початок

Індійські НПЗ купують більше нафти з США через посилення санкцій проти росії

Понад 250 тис. барелів на день (б/д) американської сирої нафти має надійти в Індію наступного місяця. Це найвищий показник за більш ніж рік, показали дані відстеження руху суден на тлі жорсткішого застосування санкцій проти російської нафти. Про це повідомляє Bloomberg.

Індія, третій за величиною імпортер і споживач нафти в світі, прагне диверсифікувати свої постачання нафти, оскільки нові санкції США проти москви загрожують скоротити продаж російської нафти в Індію, найбільшого покупця російської морської нафти.

Близько 7,6 млн барелів нафти, або 256 тис. б/д, прямували в Індію трьома дуже великими нафтовими суднами й трьома суднами Suezmax, згідно з даними компанії Kpler, що займається відстеженням руху суден.

Кораблі, які переважно прямували до західного узбережжя Індії, були зафрахтовані Reliance Industries, Vitol і Sinokor, серед іншого, згідно з даними фінансової компанії LSEG.

Торік Індія була найбільшим покупцем російської нафти після того, як інші групи відмовилися від закупівель через санкції Заходу проти москви за її повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Минулого місяця США посилили зусилля зі скорочення торгівлі російською нафтою, додавши санкції проти державної судноплавної компанії «совкомфлот» і 14 танкерів сирої нафти, залучених до транспортування російської нафти.

Індійська Reliance, оператор найбільшого в світі нафтопереробного комплексу, не купуватиме російську нафту, завантажену на танкери, які експлуатує «совкомфлот», після недавніх санкцій США, повідомили Reuters минулого тижня джерела.

Більше індійських нафтопереробників планують уникати суден «совкомфлоту», що може обтяжувати імпорт російської нафти й залишити росію з меншою кількістю збуту для свого флагманського продукту, повідомили джерела.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти