У початок

Індійські нафтопереробники збільшили переробку в травні

Індійські нафтопереробні заводи (НПЗ), як показали попередні урядові дані, переробили у травні на 6% більше сирої нафти порівняно з середнім показником за місяць, починаючи з грудня 2022 року.

Як повідомляє Reuters, переробка на НПЗ у травні зросла до 5,37 млн барелів на день (22,7 млн тонн), що на 0,4% більше, ніж у травні минулого року.

У квітні пропускна спроможність упала на 3,8% в річному обрахунку, досягнувши п'ятимісячного мінімуму в перерахунку на барель на день через поточний ремонт.

Імпорт сирої нафти в Індію в травні зріс на 2% порівняно з роком раніше завдяки постійним закупівлям російського палива за зниженими цінами, щоб задовольнити високий попит у країні.

Імпорт російської сирої нафти Індією в травні досяг історичного максимуму від 62,8 млн до 66,7 млн барелів, оскільки покупці скористалися зниженими постачаннями, зменшивши попит на нафту з Близького Сходу й Африки.

Споживання палива в Індії також зросло в травні, коли продажі дизельного пального зросли до рекордного рівня, що сприяло значній активності заводів у третьому за величиною споживачі нафти у світі.

Згідно з оприлюдненими даними, видобуток природного газу скоротився на 0,1% у річному обчисленні, до 2,91 млрд кубометрів, а видобуток сирої нафти впав на 1,9%, до 2,5 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти