У початок

Прем'єр Казахстану заявив, що в республіці не буде дефіциту палива

У Казахстані не буде дефіциту палива, запевняє прем'єр-міністр республіки Аліхан Смаїлов.

«На цю мить завод відновлює свою діяльність, як і решта підприємств. Хочу спеціально наголосити, що жодного дефіциту ПММ не буде. Наявних запасів палива достатньо для всієї республіки. Спекуляції про зупинення всіх нафтопереробних заводів не відповідають дійсності. Ситуація під контролем», – сказав Смаїлов на засіданні уряду у вівторок.

Він також доручив Міністерству енергетики спільно з Міністерством внутрішніх справ, Агентством із захисту конкуренції припиняти факти спекуляції й створення штучного дефіциту ПММ.

Напередодні через аварійну ситуацію на МАЕК (Мангістауський атомно-енергетичний комбінат; забезпечує промисловість і населення регіону електричною, тепловою енергією й водою) було зупинено Атирауський нафтопереробний завод (НПЗ).

У Казахстані діють три великі НПЗ: Атирауський, Шимкентський (ТОВ «ПетроКазахстан Ойл Продактс») і Павлодарський НХЗ (ПНХЗ).

ПНХЗ було зупинено на ремонт з 20 червня по 19 липня, на ШНПЗ з 3 по 14 липня проводяться ремонтні роботи у зв'язку із заміною однієї із установок, у зв'язку з цим виробництво на заводі ведеться частково.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти