У початок

Індія переглядає механізм ціноутворення на газ із прив'язкою до сирої нафти

Індія схвалила переглянутий механізм ціноутворення на природний газ, згідно з яким газ, видобутий у країні, порівнюватиметься з 10% від світової ціни на нафту й переглядатиметься щомісяця, починаючи з 8 квітня, повідомляє Argus.

Нова формула ціноутворення включає мінімальну ціну, встановлену на рівні $4 за мільйон БТЕ, і максимальну ціну, встановлену на рівні $6,50 за млн БТЕ, для традиційного газу зі старих родовищ, як-от ті, що експлуатуються державними ONGC і Oil India.

Ці ціни будуть переглядати щомісяця. Максимальна ціна залишатиметься чинною протягом наступних двох років і після цього щороку зростатиме на $0,25 США/млн БТЕ, заявив 6 квітня міністр інформації та телерадіомовлення Анураг Тхакур, коли комітет Кабінету міністрів з питань економіки під головуванням прем’єр-міністра Нарендри Моді схвалив механізм.

«Реформи призведуть до значного зниження цін на природний газ, що транспортується по трубах (PNG) для домогосподарств, і на стиснений природний газ (CNG) для транспорту», — заявили в Міністерстві нафти Індії. — Знижені ціни також зменшать тягар субсидій на добрива й допоможуть внутрішньому енергетичному сектору».

Внутрішні ціни на газ наразі прив’язані до американського Henry Hub, NBP Великобританії й канадських і російських цін і переглядаються кожні шість місяців. Новий механізм узяв деякі з ключових рекомендацій призначеної урядом групи Кіріта Паріха, яку було створено для дерегулювання цін на газ у країні.

Рада з регулювання нафти й природного газу Індії минулого тижня вирішила залишити ціни на звичайний газ, видобутий державними компаніями, без змін на рівні $8,57/млн БТЕ на квітень-вересень, тоді як ціни на газ, видобутий зі складних родовищ, було встановлено трохи нижче, на рівні $12,12/млн БТЕ. 

ONGC і Oil India цього місяця продаватимуть газ зі своїх старих родовищ за $6,50/млн БТЕ відповідно до нового механізму ціноутворення. Але нові ціни не стосуватимуться газу зі складних родовищ. Складні родовища стосуються газу, видобутого з глибоководних, надглибоководних районів, високотемпературних і високих тисків, таких як західне море й басейн Крішна-Годаварі (KG).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти