У початок

Індонезійська Pertamina укладає фінансову угоду для модернізації НПЗ

Державна енергетична компанія Індонезії Pertamina уклала фінансову угоду на 3,1 млрд доларів США з низкою експортно-кредитних агентств і комерційних банків для фінансування модернізації свого нафтопереробного заводу в Балікпапані, повідомляє Reuters.

Кредитори включають експортно-кредитні агентства з Південної Кореї, Італії й Сполучених Штатів, а також 22 комерційні банки, йдеться в заяві Pertamina.

Pertamina використає кошти для розширення свого нафтопереробного заводу (НПЗ) в Балікпапані до потужності 360 тис. барелів на добу (б/д) з 260 тис. б/д. Після модернізації НПЗ також зможе виробляти паливо за стандартами викидів Euro V, заявили в компанії.

«Завдяки вдосконаленням Pertamina зможе виробляти більш екологічно чисте паливо, і це, безсумнівно, сприятиме досягненню мети Індонезії щодо нульових викидів», — сказав представник Pertamina Фаджар Джоко Сантосо.

Зі слів Фері Яні, президента-директора Kilang Pertamina Balikpapan, підрозділу компанії, відповідального за нафтопереробний завод, станом на червень будівництво НПЗ було завершено приблизно на 74%.

Проєкт Balikpapan є частиною довгострокового плану інвестицій Pertamina в НПЗ, плану 2015 року майже подвоїти загальну потужність переробки до 1,5 млн б/д.

Раніше цього року виконавчий директор групи нафтопереробних заводів Pertamina заявив, що компанія коригує свої плани розширення відповідно до глобального переходу на відновлювану енергію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти