У початок

Понад 2 млрд грн податків і зборів сплатив WOG за І квартал 2023 року

Сумарно за І квартал 2023 року мережа АЗК WOG перерахувала до бюджетів усіх рівнів 2,014 млрд грн. Про це повідомила прес-служба мережі.

«У цю суму входить податок на прибуток, ПДВ від реалізованих товарів і послуг, роздрібний акциз, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, плата за землю, збір на обовʼязкове державне пенсійне страхування. Загалом це на 50,8% більше, ніж за І квартал 2022 року», — пояснили у WOG.

Такий ріст, як зазначили у компанії, вдалося забезпечити попри те, що 29 АЗК, які становлять 8% мережі, наразі не працюють через руйнування чи пошкодження внаслідок воєнних дій або опинилися на тимчасово окупованих територіях.

У WOG також наголосили, що якщо перевести вище зазначений обсяг сплачених податків, то з кожного реалізованого літра пального у мережі WOG сплачено 1,35 грн податків з операційної діяльності.

«Кожен українець сьогодні поділяє компанії за принципом «свій-чужий». У категорію «свій» потрапляють відповідальні бізнеси, які не просто декларують підтримку держави, а підкріплюють це реальними діями. Сумлінна сплата податків є одним із таких кроків, оскільки це передусім підтримка сил оборони в боротьбі за Перемогу», — підкреслив Микола Циркун, фінансовий директор мережі АЗК WOG.

Окремий фокус WOG – благодійні проєкти й підтримка ініціатив, що мають на меті порятунок життів військових і цивільних.

«Від початку повномасштабної війни WOG спрямував на ініціативи, що рятують життя, понад 57 млн грн. Для українського бізнесу сьогодні така діяльність – це не просто елемент корпоративної соціальної відповідальності, а по суті – це додатковий добровільний податок, що сплачують компанії. Наразі один благодійний проєкт змінює інший, адже держава й суспільство потребують опори від великого бізнесу», — зазначив Геннадій Карлінський, директор з маркетингу мережі АЗК WOG.

Одна з таких ініціатив стартувала на початку червня 2023 спільно з UNITED24 й має назву «Рятуємо всюди, де наші люди». Це проєкт, мета якого – забезпечити захисників рятувальними всюдиходами. Перший всюдихід уже передано ДСНС Херсонщини для порятунку людей від підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. Кожен українець може долучитися і стати спільно з WOG благодійником. Для цього достатньо заправитись пальним Mustang, а компанія перерахує у фонд UNITED24 1 гривню з кожного літра такого бензину чи дизелю.

«Мережа АЗК WOG і надалі продовжуватиме ініціювати гуманітарні проєкти, а також виконувати зобов’язання перед суспільством, сумлінно сплачуючи всі податки і збори», — резюмували у компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти