У початок

НАЗК повернуло у список спонсорів війни п’ять перевізників нафти із Греції

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) відновило статус п’яти грецьких компаній-перевізників у списку міжнародних спонсорів війни, оскільки ці компанії не виконали умов, узгоджених під час перемовин щодо виключення їх з переліку.

Зокрема, як повідомляє НАЗК на своєму сайті, йдеться про такі компанії як Dynacom Tankers, Delta Tankers, Thenamaris Ships, Minerva Marine і TMC Tankers, які транспортували російську нафту.

Зазначається, що нещодавно українська й грецька сторони розпочали перемовини, у межах яких компаніям запропонували виконати такі умови:

  • припинити вимикати транспондери (пристрої для відстеження навігації суден);
  • припинити перевантажувати вантаж з борту на борт;
  • публічно засудити російську агресію.

Проблему вимкнення транспондерів і перевалки з борту на борт було розв’язано 11-им пакетом санкцій ЄС. Проте ці пʼять грецьких компаній-перевізників не виконали у визначений строк вимогу публічного засудження російської агресії. Тому було вирішено відновити їхній статус у переліку міжнародних спонсорів війни.

Як нагадали в НАЗК, Dynacom Tankers, Delta Tankers, Thenamaris Ships, Minerva Marine і TMC Tankers отримали статус спонсорів війни влітку 2022 року. Компанії транспортували російську нафту і нафтопродукти, тим самим поповнюючи бюджет країни-агресора й фінансуючи російське вторгнення.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти